Внушителен градски часовник гради Ротари клуб в Димитровград

Президентът на Ротари клуб - Димитровград инж.Митко Димитров, снимки - Инко Бургелов

Голям градски часовник ще бъде закупен и монтиран със средствата, набрани от Пролетния благотворителен бал на Ротари клуб -Димитровград. Събитието бе снощи и на него бе събрана сумата от 40 550 лв., коментира пред Dimitrovgtrad.bgvesti.net президентът на Ротари клуб -Димитровград инж.Митко Димитров.

Той поясни, че часовника ще бъде готов в най-скоро време, но тепърва ще се определя мястото му в Димитровград. Има идея съоръжението да бъде поставено пред сградата на Общината, в района на Новата автогара или дори на Водната кула на бул."Трети март". Това обаче ще бъде уточнено допълнително след разговори с ръководството на Общината.

Това е четвърти подред благотворителен бал на Ротари клуб, припомни Димитров. Досега с набраните средства през годините са закупени апаратура и легла за местната болница, изградена бе чешма близо до гарата, както и детска площадка в центъра.

Ротарианците и техните приятели събраха парите на търг от продажбата на картини и други произведения на изкуството. Над 120 гости от клубове на Ротари в Хасково, Свиленград, Харманли и др., депутати, кметът на Общината и председателят на ОбС уважиха събитието. За настроенитето на гостите се погрижиха певиците Камелия и Пламена, както и духовия оркестър на Монтана.

Средствата за часовника бяха набрани на търг за произведения на изкуството

Кметът Иво Димов
Бизнесменът Веселин Милев закупи дърворезба

Певицата Камелия весели гостите, заедно с духовия оркестър на Монтана

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини