Ремонтират детска ясла и болницата в Димитровград по проект?

Сградата на яслата на ОДЗ "Райна Княгина" остана една от малкото неремонтирани в Димитровград по линия на енергийната ефективност

Община Димитровград смята да кандидатства с проекти за внедряване на енергийна ефективност на сградите на яслата на ОДЗ "Райна княгиня" и МБАЛ "Св.Екатерина". Намерението потвърди преди дни кметът Иво Димов, който внася докладна до Общинския съвет.

В нея той обяснява, че ще се търси финансиране по линия на Международен фонд "Козлодуй", общината е допустим бенефициент по мярка 3. Става дума за ремонти на сгради, които са изцяло общинска собственост, като размера на грантовото финансиране е на 100%.

При одобрение ще бъдат санирани външните стени на сградите, подменена дограмата, изградено котелно помещение, както и сменено на осветлението.

Проектните предложения за строителните дейности в двете сгради са подготвени. Ако бъдат подадени до 31 март 2012-та година, разработките ще бъдат оценени и класирани на първи тур.

Финалното одобрение се дава от Асамблеята на донорите на фонда, което се очаква да се случи през юли тази година. За тази цел Общинският съвет в Димитровград трябва да се произнесе положително или отрицателно по докладната след два дни.

Възможност за ремонт на страдата на болницата дава фонд "Козлодуй"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини