131 деца Алеко се състезаваха в Лингвистично кенгуру

ОУ"Алеко Константинов" бе домакин на "Лингвистично кенгуру"

Домакин на общинския кръг на шестото издание на състезанието „Лингвистично кенгуру” бе днес димитровградското училище "Алеко Константинов". Надпреварата се провежда на пет езика – английски, френски, немски, испански и руски и е за възрастовите групи от 3 до 12 клас. 131 алековци от 3 до 8 клас взеха участие в състезанието, което се проведе на английски език и продължи 75 минути.

Форматът на състезанието е тест, който включва 40 задачи с пет избираеми отговора, от които само един е верният, обясниха от училището-домакин. Повечето от въпросите имат занимателен характер.

Откриването на верните отговори изисква лексикални и граматически знания съответно по съответните езици, както и знания за историята, културното и литературното наследство, традициите и бита на страните.

Състезанието няма за цел да проверява постиженията на учениците във връзка с изучавания от тях материал в училище. Забавният и игрови елемент в него е предназначен за обогатяване на общата култура на участниците, за развиване на логическо мислене и мотивира за бъдещи по-задълбочени занимания децата.

Междувременно от ОУ"Алеко Константинов" информираха, че Деян Самарджиев е станал първи в училищния кръг на състезанието по английски език Spelling Bee, което се проведе в края на тази седмица. В него са участвали 25 деца, които са се надпреварвали да спелуват в 17 кръга.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини