Шефът на ОбС плати ремонта на трансдюсер в димитровградската болница

Д-р Здравко Наков и шефът на ОбС Стефан Димитров

Ремонта на трансдюсер, необходим за нормалната работа на ехографа в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ"Св.Екатерина" заплати със средства от възнагражденията си в Общински съвет неговия председател Стефан Димитров.

Днес той посети АГО, където се намира ремонтираната вече част на апарата, чиято стойност е близо 3 000 лв. За поправката е било нужно изпращането му в Германия в сервиз на "Сименс".

"Без трансдюсера не бе възможно да ползваме ехографа, тази част бе с изчерпан капацитет от дългата употреба и даваше влошено качество на картината", коментира шефът на болницата д-р Наков. Апаратът е и единствения подобен в тукашното АГО и на практика е незаменим.

С ехографа се установяват  различни патологични състояния или физиологични заболявания при бременност. Най-общо казано, той дава първообраза на бъдещето дете на една родилка, обясни шефът на болницата. Той благодари на Стефан Димитров за поетите разноски по ремонта и припомни, че това не е първия подобен жест от страна на бившия градоначалник.

Д-р Наков показва трасдюсера, ремонтиран наскоро в Германия

Пред журналисти Димитров обясни, че групата на "Да за Димитровград" още в началото на мандата е взела решение да дарява заплатите си за различни нужди. Първоначалната идея била парите да отидат за ремонта на Детско отделение. "Знаейки тежкото положение на нашата болница, си позволих да поема ремонта на трансдюсера", подчерта председателят на ОбС.

"Надявах се, че общината до сега ще помогне, имаше обещание от кмета Димов", добави Димитров и предложи, ако бъдат осигурени пари, те да отидат за ремонта на Детско отделение. 60% от заплатите в общинска администрация получават съветниците, каза още шефът на ОбС.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини