Детски рисунки от цял свят приюти галерията в Димитровград

Майки с деца бяха част от посетителите на изложбата в късните следобедни часове

Детската рисунка е един феномен в човешката духовност, защото децата се изразяват естествено без да спазват каноните и шаблоните на възрастните. С тези думи уредникът на Художествена галерия “Петко Чурчулиев” в Димитровград Надежда Стойнева откри снощната изложба от детски рисунки от цял свят.

55 творби на деца от Гърция, Кипър, Индонезия, Украйна, Полша и др. са подредени в галерията и показват магическия свят на децата и тяхното огромно въображение. Експозицията е дело на галерията в Нова Загора и е обиколила много страни по света.

 Чрез детските илюстрации възрастните се връщат към своето детство, към най-светлото и непосредствено преживяване, подчерта още Стойнева. Посетителите могат да видят морското дъно, джунгла, летящ слон, усмихнати очи и още много интересни интерпретации на света през детските очи.

Уредникът на галерията покани димитровградчани да разгледат изложбата, която е ярка, весела и многолика като пролетта и в навечерието на Цветница и Великден. Картините на децата ще останат в Димитровград през следващите две седмици.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Галеристката Надежда Стойнева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини