Правилникът за дейността на ОбС - Димитровград - във ВАС

Общински съвет – Димитровград и областния управител Ирена Узунова ще се изправят един срещу друг на дело във Върховния административен съд. За това информират в нарочно съобщение до медиите от канцеларията на председателя на местния парламет.

Причината е частна жалба от Узунова до ВАС, в която, в качеството си на областен управител, тя настоява да бъде отменено решението на димитровградския Общински съвет за приемането на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Димитровград, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация.

Административен съд – Хасково остави „без разглеждане оспорването на Областен управител на Област Хасково против решение №170/23.02.2012 г. на Общински съвет Димитровград /б.а. С Решение 170 е приет Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Димитровград, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация/”.

Причината за решението на Хасковския съд е: „Административните актове – вътрешнослужебните, не подлежат на съдебно обжалване, тъй като са изключени не само от действието на АПК, но и от общата клауза на чл.10, ал.2 от Конституцията”, обосновават се от канцеларията на Димитров.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини