Иво Димов: Екипът ми е от висшисти, за разлика от този на предишния кмет

Кметът Димов показа своята диплома за висше образование, тя е от ПУ"Паисий Хилендарски",специалност "Маркетинг"

И тримата ми заместници, и секретарят на Общината са хора с висше образование, това заяви градоначалникът Иво Димов, потърсен за коментар на изявлението на Стефан Димитров по-рано днес.

Според Димов, няма законово основание, на председателя на Общинския съвет да бъде предоставена информация за образователния ценз на ръководния екип на общината.

"Моята диплома съм я показал на г-н Димитров, това си е лично мое решение, но на колегите не мога да ги предоставя". Кметът припомни, че заместниците се назначават от него, а за секретар на Общината е имало обявен конкурс.

"За да е допуснат до конкурс даден кандидат, той трябва да отговаря на определени изисквания. Тези изисквания са изпълнени, процедурата е спазена, но не мисля, че това е в компетенциите на г-н Димитров", заяви Иво Димов.

Кметът допълни още, че за сметка на предния мандат, в управлението на Общината сега са назначени хора с висше образование.

В подкрепа на думите си Димов посочи, че зам.кметът Светослав Стойков е завършил Варненския свободен университет, а колегата му Владимир Митрушев- Икономическия университет в морската столица. Третият зам.кмет Росен Кузев е взел диплома от Висшия институт по хранително-вкусова промишленост в Пловдив. Образованието си секретарят Венета Стоименова е получила в Англия, където е завършила "Портсмут юнивърсити". Пред журналисти градоначалникът показа своята диплома, тя е от ПУ"Пайсии Хилендарски", специалност "Маркетинг".

"Не ми се коментира, това е изключително несериозно" обобщи ситуацията Димов. И добави, че в Общината има по-важни неща за разрешаване, сред тях значими проекти за реализация. "Не искам да влагам енергия и сила в такива безпочвени престрелки", заяви още димитровградския кмет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини