Кметът с фалшива диплома? Димов: Не е вярно

Миналия вторник Иво Димов показа пред журналисти своята диплома от ПУ"Паисий Хилендарски", специалност "Маркетинг"

"Нямам притеснение за редовността на дипломата си", това заяви пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът на Общината Иво Димов, потърсен за коментар по повод разразилия се на национално ниво скандал за това, фалшива ли е дипломата му за висше образование.

Димов допълни, че ще изиска щателна справка от ПУ"Паисий Хилендарски", която да докаже, че той е вписан в регистрите на университета.

Кметът смята да направи това, за да се спре със спекулациите по темата. Градоначалникът бил убеден, че става дума за политически интриги и той не желаел да си губи времето с безмислени спорове.

Припомняме, че дипломите на Димов, неговите заместници и на секретарят на Общината станаха тема на пресконференция миналия вторник в Димитровград. Тогава председателят на Общинския съвет Стефан Димитров каза, че иска да се увери какво образование имат кметът и екипа му и е отправил запитване до въпроса.

Час по-късно пред медиите Иво Димов отговори, че няма законово основание на базата, на което да поиска да види свидетелствата за висше образование на своя екип. Той обаче лично показал на Димитров своята диплома от Пловдивския университет.

Повод за разправията с дипломата на димитровградския кмет стана СМС на депутатът от ГЕРБ Иван Петров до премиера. В него той съобщавал на Борисов, че назрява скандал около кмета на Димитровград. Петров получил информация, че в национални медии се готвят публикации по темата, но депутатът не бил проверявал лично редовна ли е дипломата на Димов, издадена от ПУ.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини