Славейковци първи от училищата в пролетното почистване на Димитровград

Анелия Петкова обяви победителите от Пролетното почистване в Димитровград

Победителите в Пролетното почистване на Димитровград бяха обявени днес. Акцията започна на 26 март и продължи до 6 април, а мотото й бе "За чиста природа и приветлива община".

В мероприятието са се включили детски градини, училища, пенсионерски клубове, социални заведения и много граждани, разказа експертът в Общината Анелия Петкова.

Сред градините, които отлично са почистили дворовете си, първенци са ОДЗ "Т.Стоилов" от Меричлери. Втори са от ЦДГ №1- "Звънче" а третото място заема екипа и децата на ОДЗ "Райна Княгиня".

Първи от училищата в димитровградско е ОУ"П.Славейков", които са направили най-добра организация и най-добро почистване, подчерта Петкова. Почетното второ място е за Професионалната гимназия "Капитан Петко войвода", а трети са ОУ "Алеко Константинов".

Славейковци са победители и в акцията "Лист по лист", защото са предали за рециклиране 2 920 кг. хартия.

ОУ Пенчо Славейков е победителят сред училищата в пролетното почистване

Похвално е и участието на живеещите димитровградчани на улиците "Анри Барбюс","Сливница", "Хр.Смирненски",бул."Раковски", "Ст.Стамболов", подчертаха от Общината, като допълниха, че хората там вече са получили тениски като награди. Челното място в акцията заемат обитателите на ул."Сливница" №8 и ул."Вапцаров" №2, където ще бъдат монтирани пейки и кошчета за смет.

Дейно са се включили и потребителите на социалните заведения от града, като тук първенци са от Дневния център за възрастни с увреждания, за които също са подготвени награди.

Учениците от ОУ"Алеко Константинов" са трети в акцията "Пролетно почистване"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини