Над 200 декоративни яйца предлагат на благотворителен базар в Димитровград

Великденския благотворителен базар отвори днес и ще продължи до 12 април включително

Ръчно изработени сувенири предлага благотворителният Великденски базар, който отвори врати от днес до входа на Общината.

Разположените над 200 декоративни яйца, венци, кошнички, цветя, пиленца, украси за маса и др. са дело на потребителите на социалните институции в Димитровград - Дневните центрове за деца и възрастнии, Центъра за обществена подкрепа, Социалното предприятие към СУПЦ.

В базара с картички, декоративни пана, яйца  и др. са се включили и децата от СИП "Сръчните Алековци" към едноименното училище.

Специален щанд има и за домакините. Те могат да закупят ръкохватки, декоративни кухненски дъски, еко торби и други пъстри чанти, изработени от потребителите на СУПЦ. Дейно е било участието и на доброволци от фондация "Подари усмивка".

Цените са приемливи и в същото време с набраните средства ще се помогне на социално-слаби семейства в нужда и на дванайстокласник от местна гимназия, който иска да учи висше, но семейството му няма възможности.

Организатори на базара са фондация "Подари усмивка" и Община Димитровград. Той ще е отворен от 10:00 до 18:30 часа от днес до четвъртък включително.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини