Димитровград - домакин на първия по рода си панаир на проектите

Координаторът на проекта Йорданка Първанова бе подкрепена при откриването на форума от Ивайло и Александър

Домакин на първия национален панаир на проектите е Димитровград днес и утре. Форумът стартира този следобед в зала "Гросето" и събра на едно място 30 учители по начално обучение и 45 ученици.  Инициативата е на сдружение „Начално образование" и се осъществява в подкрепата на община Димитровград.

Всичко започва миналата година, която бе обявено от ООН за година на доброволчеството, От сдружението-организатор обявяват конкурси в 5 направления под мотото „Подай ръка"- приятелски кръг, детска площадка, роден край, недоловимото и различното.

Учители и ученици от цялата страна са се вкючили в мероприятията в периода септември 2011-март 2012 година, обяви днес координаторът на проекта Йорданка Първанова, която е  учител в СОУ „Любен Каравелов" и член на УС на Сдружение „Начално образование".

Тя откри форума с думите, че чудеса се случват и е важно човек да не спира да мечтае. "Понякога нещата стават по-хубави от това, което си си мечтал", каза преподавателката.

Първанова допълни, че в конкурсите няма победители, а за всички има дискове с проектите, подготвени от останалите участници в надпреварата.

Координаторът на проекта благодари на всички, които са й подали ръка при реализирането на инициативата, домакин на която днес и утре е града ни.

В обръщението си към участниците градоначалникът Димов подчерта, че е изключително доволен, че Димитровград домакинства на такъв форум за пръв път. "Още повече че политиката на община Димитровград е да подава ръка на младите хора да се развиват и вървят напред", каза Димов.

Поздравление към учителите и учениците отправи и шефът на Образователния инспекторат Иван Панайотов. Гост на проявата бе и началникът отделът в Инспектората Христина Боева.

Първи представиха проекта си децата от СОУ "Иван Момчилов"- гр.Елена

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини