Галаксико атакува два танцови форума в края на април

Танцьорите на "Галаксико" ще участват в национален и международен танцов форум в края на април

От 26-ти до 30-ти април балетен център "Галаксико" ще "атакува" два танцови форума едновременно, разказа хореогрът Тихомир Митев.

Първо в Бургас стартира националния балетен конкурс за класически, съвременни, фрии и характерин танци. Там тукашната школа ще участва с 50 свои възпитаници.

"Това е единственият конкурс, на който се определят държавните степендианти. Години наред нашият балетен център взема най-многобройните стипендии", припомни Митев. Той се надява и тази година димитровградската школа да покаже класата си.

След първия състезателен ден в Бургас- 26 април осем от танцьорите на "Галаксико" ще летят за Москва за участие в танцова олимпиада.

Там за пръв път тази година ще се играе един нов стил -контемпъри, поясни Митев. Това е смесица от всички познати танцови техники -класика, джаз, модерн, латино, фолклорни танци и др.

"Дацата са страшно мотивирани, готвим се упорито", разказа още хореографът. "Галаксико" ще бъдат единствените представители на България на този форум и ще покажат лицето и на родния Димитровград.

Танцовият форум в Москва ще тече в 8 зали, където ще бъдат показани 55 дисциплини и с участието на над 24 000 танцьори от цял свят.

Тихомир Митев и танцьорите му заминават за Москва на 27 април

Митев благодари на Общината, фирма "Неохим" и всички останали за подкрепата и поясни, че таксите за участие на димитровградчани в танцовата олимпиада в руската столица са големи- между 15 и 34 евро на човек за участие в различните купи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини