Отчитат ръст в приходите на димитровградските пазари за тримесечие

С близо 200 000 лв. повече са постъпилите средства от такси в Общинското предприятие "Пазари и тържища" в Димитровград за първото тримесечие на 2012 г., сравнено със същия период на миналата година.

Това обяви шефката на предприятието Лидия Николаева, която заедно със зам.кметът Светослав Стойков присъства на заседанието на постоянната комисия по пазари и тържища към ОбС снощи.

Съветниците от ресорната комисия в Общинския съвет поискаха да представят своята визия за развитие на Неделен пазар пред управата на Общината и пазарите.

Стана ясно, че за първите три месеца на тази година са инкасирани приходи в размер на  1 217 530 лв. Според Николаева, силните в търговско отношение месеци в началото на 2012 г. вероятно ще бъдат изместени от по-слаби.

На срещата бе застъпен въпроса за засилване на охраната в района на Автопазара, заради опитите на посетители да не плащат дължимите такси. Обсъдена бе и идея за поставяне на охранителни камери.

Да се съсредоточат усилията на Община и местния парламент в посока оформяне на перспективата за развитие на пазара в близките една -две години, призова зам.кметът Стойков. Друг от акцентите на срещата бяха варианти за подобряване на условията за работа на търговците и привличане на производители на тържището.

Николаева обяви, че има вече няколко случая на български производители на различни стоки, които са се отказали от тържището в Илиенци искат да отворят обект тук.

Шефът на ПК по пазари и тържища Петя Тошкова /в средата/ и съветниците Тодор Ташев и Красимир Янев
На заседанието на комисията присъстваха и зам.кметът Стойков и шефът на предприятието Лидия Николаева

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини