Учат на разделно събиране димитровградски деца в летяща еко класна стая

Зеленият автобус на "Еко пак"ІБългария ще пристигне в Димитровград на 23 април

"Летящата еко класна стая" ще посети Димитровград от 23 април до 3 май т.г. Инициативата е на „Екопак България” АД и ще обхване четири димитровградски школа, коментираха днес от пресслужбата на Общината.

В рамките на кампанията в Димитровград ще акостира „Зеленият 3D еко автобус". Той ще бъде посетен от деца от 1-ви до 4-ти клас на  ОУ”П.Славейков”, ОУ „Ал.Константинов”, СОУ”В.Левски” и СОУ”Л.Каравелов”.

Автобусът е с 50 места, оборудван с два екрана, които дават възможност за интерактивно представяне на информация за опазване на околната среда и разделното събиране и рециклиране на отпадъците.

Лекцията, насочена към учениците продължава 40 мин. и включва специално изработено филмче за разделното събиране и интерактивна игра.

Освен интересните факти за това как могат да опазят природата, децата ще получат подарък семенца, които да засеят, както и номер, с който могат да участват в томбола.

До сега инициативата е обхванала 35 хил. деца от София, Смолян, Бургас, Варна, Добрич и др. Начинанието е подкрепено от Образователното министерство в България.

На специален екран децата научават повече за разделното събиране на отпадъците
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини