Каравеловци сътвориха Алея на зрелостника

Директорът на СОУ Любен Каравелов Валентин Христов и депутатът Катя Чалъкова поставиха основите на Алеята на зрелостника

Началото на алея на зрелостника поставиха днес в парк "Марица" учители и ученици от димитровградското СОУ"Любен Каравелов".

В района близо до комплекс "Кораба" бяха засадени 6 липи - по две за всеки от трите завършващи тази година паралелки. Помощ на големите каки и батковци в залесителната акция оказаха и първокласници от училището.

"Засаждането на липите и полагането основите на алеята ви прави отново новатори", заяви пред Каравеловци депутатът от ГЕРБ Катя Чалъкова, която бе гост на проявата. Тя припомни, че преди повече от десетилетие именно в това училище започна да се преподава по Сендовската система.

Народният представител подчерта, че акцията на димитровградското школо съвпада с днешната  инициатива на Образователното министерство във всички школа в страната да се посади дърво.

Успех на Каравеловци в това начинание пожела и зам.-кметът на Димитровград Владимир Митрушев.

Директорът на СОУ-то  Валентин Христов призова дванайстокласниците дори и след напущането на града, винаги да се връщат тук при своите дървета.

Т.Милева

Директорът на хасковското горско стопанство Николай Янчев бе гост на проявата на Каравеловци

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини