Уволняват 40 машинисти от депо Димитровград

Около 40 локомотивни машинисти ще бъдат уволнени след разкрита кражба на гориво в големи размери в Свиленград. Машинистите са от локомотивно депо -Димитровград, съобщи БНТ.

При внезапна проверка късно снощи в шкафчетата на машинистите са открити туби,пълни с гориво. Месечно загубите от кражбите са за 800 хиляди лева, пише в информация до медиите БДЖ..

Съуправителите на товарни превози в БДЖ Пламен Джуров и Ивайло Иванов получили информация за злоупотреби по линията Свиленград - Капъкуле и решили да направят внезапна проверка.

Стигнало се до преследване на ломотив между двете гари, не го настигнали, но на гара Свиленград видели, че машинистите много бързо прибрали машината в екипировъчния пункт.

Другите машинисти бързо се разбягали от местопрестъплението. Станало ясно, че точенето на гориво става по време на крусовете Свиленград - Капъкуле и отбратно, а прехвърлянето му се осъществява в екипировъчния пункт през стаята за почивка.

Проверяващите отворили и шкафчетата на машинистите и намерили туби с гориво, маркучи, заготовки и кранчета.

Според Джуров, заплатите на машинистите са около 1400 лева и така с кражбата те си осигуряват още 3000 хил. лева допълнително. Всички уличени карат автомобили последна марка. Внезапните проверки ще продължат, допълват от железниците.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини