Преизбраха стария лидер на БСП-Димитровград, двама аут от партията

104-ма делегати избраха Димитър Петров за трети пореден мандат

Досегашният лидер на БСП в Димитровград Димитър Петров бе преизбран на поста за трети пореден мандат. Това се случи на отчетно-изборна конференция на партията днес, форумът се проведе в залата на театъра.

От 105 присъстващи делегати, 104 са предпочели Петров. Останалите кандидати за поста са си направили отвод, стана ясно след края на конференцията.

Димитровградските социалисти са декларирали подкрепата си за Сергей Станишев в битката за лидерското място в БСП на национално ниво. На конгреса на партията, общинската структура ще бъде представлявана от петима делегати - Димитър Петров, Жара Пенева, Виолета Желева, Тодор Тодоров, Сашо Спасов.

Освен избора на ново ръководство, делегатите изслушаха отчета на контролната комисия, която регистрира изключването от редиците на партията на двама членове- Олег Филев и Марина Койнова. Мотивите са работата им по време на местните избори за друга политическа сила, както е според устава на червената партия.

В доклада си пред съпартийците старият нов председател подчерта, че представянето на партията на местните избори през 2011-та е било много добро. Петров посочи, че сега БСП има 6 съветника в местния парламент срещу 4 в предишния мандат. “Имаме представители във всички постоянни комисии в ОбС, което е успех”, посочи лидерът на червените в Димитровград.

Като положително бе отчетено и решението на местното БСП да подпише споразумение с коалиция “Да за Димитровград” и ЕНП, като така в Димитровград се е оформил единен фронт срещу ГЕРБ.

В анализа на ръководството прозвуча сериозна критика към управляващата партия, най-вече заради липсата на адекватна социална политика. Според димитровградските социалисти, ГЕРБ пренебрегва важни за страната проекти, които ще привлекат инвестиции, като АЕЦ Белене и нефтопровода “Бургас –Александруполис”. Ако БСП спечели парламентарните избори догодина ще даде рестарт на тези проекти”, закани се Димитър Петров.

Местните социалисти одобриха и 27-членен партиен съвет, в който има 7 нови членове. Курс към обновяване на партийните редици с млади хора, смята да поеме в близко бъдеще още БСП-Димитровград.

Т.Милева

Гласувани бяха и петима представители на общинската организация на конгреса на БСП в София

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини