Ремонтират най-опасната тераса на блока с отломките на бул.Благоев

Ремонт на опасната тераса на блок №7 на бул."Благоев" започна днес

Ремонт на най-опасно рушащата се тераса на блок №7 на бул."Благоев" започнаха днес от Общината. Тя се намира в страни от входа на димитровградската галерия "Петко Чурчулиев".

Строителните дейности са в отговор на упрека на съдържателите на жилища в известния с отломките си блок, че местната администрация не преприема нищо по своята собственост. Това поясни пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Владимир Митрушев потърсен за коментар.

Припомняме, че на среща заради рушащата се фасада на блока през февруари от Общината казаха, че ремонтите са ангажимент на живеещите. Те пък отговориха, че местната администрация има там един апартамент и две тавански стаи, за които не се грижи и те са в окаяно състояние.

"Надявам се хората разбират, че Общината е добър стопанин", каза Митрушев. И посочи, че ще бъдат направени необходимите дейности по обезопасяване на фасадата на терасата. Ще се ремонтират и двете тавански помещения, на които тукашната администрация е притежател.Те са съгласувани и със съответните компетентни органи.

За  блок №7 писахме още пред януари когато в поредица от случай парчета от фасадата на блока паднаха на тротоара. Общината предприе обрушване, което сведе до минимум опасността от падащи отломки.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини