Социалистически Димитровград оживя в снимките на Карекин Карекинян

Много млади хора уважиха интригуващата изложба на Карекин Карекинян

Димитровград и по специално важни моменти от неговото съграждане бяха показани снощи на откриването тук на документалната фотоизложба на доайенът сред фотографите в хасковско Карекин Карекинян. Бай Каро, който е с полувековен стаж зад обектива, е уловил паметното гостуване на съветския ръководител Леонит Брежнев в Димитровград през 60-те години на миналия век и манифестацията по този повод.

Негови снимки са запечатали и строителството на химическия гигант “Неохим”, още във времето когато на портала е стоял паметника на Сталин, на когото завода е бил кръстен.

Снимките на фотографа с най-дълъг стаж в този бранш са групирани по теми и показват различни части от социализма и времето на демокрацията.

 Цветя и много благодарности за показаната “жива” история на България от гостуването в региона на известни политици и общественици през годините получи арменецът. Помолен от домакините – художествена галерия “Петко Чурчулиев”, бай Каро разказа за емблематичната си снимка на Тодор Живков и агнето в соц епохата.

Във фотосите на Карекин Карекинян се виждат и лицата на новите управници на България, като премиера Бойко Борисов, лидерите на синдикатите и бившите министър-председатели- Сергей Станишев, Иван Костов.

Проявата приключи с прожекция на филма на Иво Кисимов от 1957 година "Градът на младостта", посветен на Димитровград.

Карекин Карекинян

Посрещането на Леонид Брежнев в Димитровград
Цветя за бай Каро

Труженички на химическия завод, сега "Неохим"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини