Внимание: Мамят ни в онлайн магазините!

Такъв парфюм получила Здравка от фирмата

За заблуждаваща и подвеждаща реклама, ширеща се в социалнта мрежа facebook.com на онлайн магазин предупреди читателка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. Преди два дни димитровградчанката Здравка Петкова си закупила от един такъв магазин два парфюма на промоционалната цена от 18,90лв. В сайта си фирмата щедро рекламира маркови аромати от различни световни марки. Сложени са привлекателни и в същото време заблуждаващи снимки.

Какво било учудването на жената, когато ден по-късно с пратка с наложен платеж получила жалко подобие на шумно рекламираните парфюми. Вместо заплатените два флакона, Здравка получила бонус трети парфюм. Видът им обаче е като на евтини ментета, който на всичкото отгоре  изглеждат като вече употребени.

Жената се опитала да се свърже с фирмата на оставения в сайта телефон и на този, от който са й се обадили за потвърждение на заявката, но там никой не отговорил. Потърсила съдействие от полицията, от където пък я насочили към Комисията за защита на потребителя. Там потърпевшата е решила да подаде жалба, но в същото време иска да предупреди хората да не се подлъгват и да поръчват от “оригиналната” стока.

 За да избегнете подобни случай на он лайн търговия на своята страница Комисията за защита на потребителя предупреждава, да се избират сайтове, в които търговецът е ясно обозначен. В случая това означава, “продавачът” да е оставил за контакти повече информация от тази във вид на телефон и имейл адрес.

От комисията съветват още  - не се доверявайте на специални оферти и реклами, които изглеждат „прекалено хубави, за да са истина”.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Бележката, с която е пристигнала пратката
"Оригиналните " парфюми
Още един от получените"подаръци"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини