Отец Георги - новият почетен гражданин на Димитровград

                      Пройерей Георги Тодев

Архиерейски наместник Георги Тодев от димитровградския храм "Св.Димитър" стана 42-ия почетен гражданин на Димитровград. Това реши на днешното си заседание Общинския съвет, като докладната на председателя Стефан Димитров бе подкрепена от 27 общинари, от общо гласували 31.

Дебати по предложението на Димитров нямаше. Единственото изказване по темата бе на бившия кмет Димитър Хаджииванов, който твърдеше пред колегите си, че с това решение се избързва. Хаджииванов имаше предвид, че Общинския съвет все още не е гласувал критерии за избор на почетен гражданин.

"Нищо лично към отец Георги, не оспорвам направеното, но може да изчакаме да приемем критериийте и тогава".

Председателят Стефан Димитров заяви, че отец Георги заслужава да се нареди до почетните граждани, тъй като през годините е направил много за укрепване на вярата и е подпомогнал построяването и ремонтите на много храмове.

Шефът на ОбС напомни, че преди десетилетие отецът дори тегли кредит за закупуване на електронни камбани на димитровградския храм.

От името на комисията, която подготви критериите за почетен гражданин на Димитровград, Христо Цветков заяви, че решението на ОбС не противоречи на статута.

В крайна сметка бе решено отец Георги да бъде удостоен със званието за изключителните му заслуги в областта на християнството, богослужението и издигане авторитета на Димитровград.

Т.Милева

Бившият кмет Димитър Хаджииванов /в ляво/ призова колегите си в залата да изчакат с решението за избор на нов почетен гражданин
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини