Закриха 22 места за таксита, разкриха нови 8 в Димитровград

С две места по-малко ще бъдат такситата на стоянката пред сградата на Общината

Предложението за редукция броя на таксиметровите стоянки в Димитровград бе прието днес от димитровградските съветници с 25 гласа "за", 3-ма съветници бяха "против", а други двама се въздържаха.

В докладната си кметът Иво Димов разглежда бъдещето на местата за паркиране в града като цяло. Премахнаха се 22 места, а бяха открити 8 в други точки на града.

Градоначалникът уточни пред съветниците, че е пресилено казано, че ще се затвори стоянката пред хотел "Масква". Броят на колите ще се намали чувствително, като те ще изместват пред самата гара.

Димов каза, че промените са съгласувани със съответните специалисти и компетентни органи. Той посочи, че от 160 издадени разрешителни за превоз на пътници през 2008-та година в Димитровград, през 2010 броят им е 100. От началото на тази година са издадени 70 разрешителни.

Стана ясно и че промените в броя на стоянките се налагат заради временната реорганизация на движението. Обмисля се възможност стоянка да има и в района на "островчето"  на бул."Благоев" и бул."Трети март" което бе ремонтирано вчера от ОП Благоустрояване.

Както стана ясно, пиацата на бул. „Димитър Благоев“ се мести непосредствено пред гарата, но там ще има 3 паркоместа. С едно се съкращават местата за жълтите коли северно от бившето кино „Медея“ и тези до бл. 29 на бул. „Благоев“, с две  коли по-малко ще бъдат такситата срещу сградата на Общината.

Нови стоянки с по 3 места се обособяват пред сградата на новия Дом на техника на бул. „Димитър Благоев“ № 1, реши още ОбС.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини