Иво Димов: Абсурдно е да се говори за епидемия в Меричлери

Кметът Иво Димов

"Абсурдно е да се твърди, че има епидемия от левкемия в Меричлери", с тези думи кметът Иво Димов коментира писанията в национални медии, че драстично са се увеличи случаите на открити ракови заболявания в малкия град.

Според градоначалникът, има специалисти, които могат да кажат увеличена ли е заболеваемостта, но с темата не трябва да се спекулира.Кметът е на мнение, че не е нужно да се всява страх и паника в Меричлери.

Димов припомни, че само преди дни от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии отпуснаха малко над 1 500 000 лв. за изграждането на нов водопровод до селището, което се прочу с арсена в питейната си вода.

Предстои процедура, която ще стартира ремонтните дйности по водопровода. Това вероятно ще отнеме месец, месец и половина, по думите на димитровградския кмет.

"Факт е обаче, че във водата на селището има арсен, а дали фирма "Каолин" има вина, това ще кажат компетентните органи", каза още Димов. той смята, че е важно час по-скоро този проблем да бъде решен.

За отделените средства за канализацията Иво Димов благодарил лично на вицепремиера Цветан Цветанов, заради това, че не малката сума е отделена в тези трудни времена на криза.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини