Музикални таланти от Димитровград и Хасково се състезават в конкурс

Петото издание на конкурса "Никола Иванов" стартира тази сутрин в залата на Общинския театър

Петият областен музикален конкурс за ученическо майсторство "Никола Иванов" се провежда днес в залата на Общинския театър "Апостол Карамитев". Организатор е СОУ"Васил Левски" под патронажа на Община Димитровград.

Над 100 участници от общините Хасково и Димитровград в три възрастови групи се състезават в различин категории- естрадно и народно пеене, вокални групи, камерни състави, инструменталисти.

40 от изпълнителите в тазгодишното издание са участници по проекта "Музиката -свят на хармония и красота", който СОУ-то реализира в момента. Това са деца от различни етнически малцинства, който се подготвят в рамките на разработката.

Целта на конкурса е да се открият, развият и стимулират музикалните заложби на учениците от различни общини в Хасковска област, поясниха организаторите. В 17:00 часа днес е гала концерта на победителите и връчването на наградите.

Елена Шопова- главен диригент на хор "Орфей в Хасково е председател на тричленното жури на конкурса. Той носи името на изтъкнатия диригент и композитор Никола Иванов, създател на хор "Щастливо детство" в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини