Димитровградски ученици опознаваха Пеньо Пенев и стиховете му

В едно от творческите ателиета младите хора рисуваха върху керамика

Какво знаят за Пеньо Пенев и творчеството му показаха снощи ученици от димитровградски гимназии по време на организираните в парк "Пеньо Пенев" творчески ателиета. Те предшестваха връчването на националната литературна награда на поета Ангел Ников.

В парка бяха оформени кътове по литературно творчество, грънчарство, изобразително изкуство и др., а с помощта на камънчета младите хора оформиха надпис от стих на поета с ватенка в началото на парка.

Разиграна бе и специална опознавателна игра, в която учениците показаха, че знаят кой е Пеньо Пенев, кога е роден и как е починал.

Подготвени от учителите си, децата попълваха липсваща дума от творба на поета- емблема на Димитровград. В друга от подготвените игри, в рамките на минути трябваше да бъдат снимани камъните, надписани пак с Пеньови стихове.

На входа на парка посетителите получаваха карти с маршрут, които при правилно преминаване се получаваше името на Пеньо Пенев. Накрая с помощта на томбола бяха изтеглени победителите, които взеха и награди.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Надписа от камъни на входа на парка

Ателието по литература

Ателието по изобразително изкуство

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини