Син бунт срещу Иван Костов

Членове на СДС масово се опъват на идеята да има отново Синя коалиция. На 15 май след заседание на Националния изпълнителен съвет "Раковски" 134 трябва да каже дали ще скрепи отново братството с ДСБ на Иван Костов за следващите парламентарни и евроизбори, предаде Стандарт Нюз.

"Споразумение между двете партии ще бъде подписано. Причината е, че СДС се страхува да се яви самостоятелно - да не стане така, че да не влезем в парламента", коментират сини депутати.

Най-вероятно двете партии ще си стиснат ръцете. Възможно е обаче това да не стане, коментират хора от преговорните екипи. От страна на "Раковски" 134 в тях участват Надежда Нейнски, Найден Зеленогорски и Любомир Ковачев, а от ДСБ - Радан Кънев, Светослав Малинов и Веселин Методиев.

Тъмносините одобриха споразумението. Радан Кънев обаче отказа да обясни какъв формат ще е Синята коалиция за следващите избори - дали в нея ще участват само СДС и ДСБ, или ветрилото ще се разтвори повече. Ако споразумението бъде подписано, листите ще се редят шахматно - един от СДС, един от ДСБ. Големите спорове ще са кой да води. Засега е предвидено СДС да е начело на 17 листи, а ДСБ - на 14.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини