Димитровградски квартали без ток, падна стълб в училище

Димитровградските улици бяха наводнени по време на поройния дъжд окло 16:00 часа

Два димитровградски квартала са без ток заради бурята, разразила се този следобед над Димитровград. Проблеми с ел.захранването имат в кв. "Мариино" и част от ромския квартал "Изток" в района на детската градина, уточниха дежурните по бедствия и аварии към общината. В момента екипи на ЕВН работят на мястото на аварията.

На телефона за постоянна връзка с гражданите към Общинския съвет за сигурност не са постъпили други сигнали за инциденти от пороя в общината.

Силният вятър и светкавиците са повалили на земята електрически стълб в двора на димитровградското школо "Пенчо Славейков". За щастие по това време не е имало хора в района на училището.

Стълбът е поне на няколко десетилетия, изолиран е от тока и в момента не се използва, разказа директорът на училището Снежана Ангелова. Тя дойде на мястото на случката веднага, заедно с помощник -директорът Никола Вълчанов.

Ръководството на ОУ П.Славейков до падналият този следобед стълб

В двора на "Славейков" има още пет такива стари съоръжения, някога те са служили за осветление на двора. От управата на училището бяха категорични, че след днешната случка ще ги отстранят. Предстои да бъде пусната и съответната докладна до ръководството на Общината.

Старото съоръжение се бе забило в земята от удара

Стълбът е изолиран от тока преди време

Още няколко стари съоръжения има в двора на димитровградското школо

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини