Димитровград отбеляза Деня на победата

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на маршал Толбухин в кв."Славянски" димитровградската общественост отбеляза деня на победата над Хитлеристка Германия.

Тържеството събра на едно място ветерани от войната, представители на Руския клуб "Надежда" в града, както и управата на общината - кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров, общински съветници, граждани.

Слово за паметната за световната история дата 9 май произнесе председателят на Руския клуб Олга Господинова. Тя припомни за значимостта на победата на Руската държава над Германия.

Развълнуван в спомените си се върна и председателят на съюза на ветераните в Димитровград Иван Радев. Той говори за срещите си с младите хора от Димитровград и за символа на бригадирското движение днес.

Десетки димитровградчани показаха своята признателност към 9 май и положиха цветя пред паметника на маршал Толбухин.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Председателят на съюза на ветераните Иван Радев
Кметът Иво Димов поднесе венец, заедно с венерана Иван Радев и дванайстокласничката Моника Кирова, която го замества днес
Венец поднесе и председателят на ОбС Стефан Димитров, заедно с Диана Полихронова, която го замества в деня на ученическото самоуправление

Честването на деня на победата над Хитлерофашизма продължи с тържество пред бившето кино "Медея"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини