В ПМГ- Димитровград обменяха добри практики по математика


В ПМГ”Иван Вазов” се състоя открит урок по математика в 7 клас, свързан с тематична проверка на РИО – гр. Хасково „Стимулиране и обмяна на добри практики при организирането  на иновативни форми на обучение по математика”.

Инициативата е част от начинанието да се популяризират подходи в преподаванието, които са довели до едни от  най-добрите резултати в страната на Външно оценяване в 7 клас. Такива открити уроци са проведени и в ПМГ”Академик Иван Петканчин” – гр Хасково, където седмокласниците са съставяли задачи с думи и са се състезавали за най-творческа задача.

На открития урок присъстваха старши експерт по математика от РИО на МОМН – гр. Хасково Гергана Генова,Валентина Делчева - пом. директор в ПМГ „Иван Вазов”  и учители от Димитровград и Хасково.Учениците решаваха задачи с отворен отговор, които се дават на допълнителния модул на Външното оценяване.Урокът беше обобщителен и даде възможност на учениците да демонстрират наученото върху уравнения и неравенства.

Успех на седмокласниците на предстоящото външно оценяване по математика пожела Гергана Генова и ги похвали за усърдието.Преподавателката им Йорданка Коджабашева бе насърчена за по нататъшна работа по обмена на добри практики в обучението по математика.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини