Общинска администрация почиства Димитровград за един ден

Секретарят на общината Венета Стоименова

Общинска администрация в Димитровград ще се включи активно в утрешното почистване, организирано от БТВ под надслов "Да изчистим Бълтгария за един ден".

Това обяви на среща с медиите днес секретарят на Общината Венета Стоименова. Тя припомни и двете точки, където ще тече акцията в Димитровград. Това са залесителния пояс между ул."Ем.Станев" и жп линията и в кв."Простор" до блок №16. Началото е 10:00 часа.

Интерес към акцията са проявили и много малки населени места в Общината, фирми и доста граждани. В мероприятието ще се включат и доброволците от Детски и Младежки център, както и училища в общината. В ОУ"П.Славейков" например смятат да почистят своя двор.

Всички желаещи са получили през тази седмица материали за събиране на отпадъците, който след края на мероприятието ще извозват от "Нео Титан". Стоименова призова хората да оставят пълните чували до контейнерите за смет по места, за да могат по лесно да бъдат открити и прибрани. До 13:00 часа на 14 май може да се подава информация къде има отпадъци за извозване, стана ясно от срещата.

"Кампанията е доброволна, не е възможно да раздадем чували и ръкавици на всички", припомни секретарят на Общината. И призова хората да се включат и със собствени средства, но най-важно е активното участие и собствения принос в акцията на националната телевизия.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини