Димитровградска фондация стана на 5, помага на хора в нужда

Фондация "Подари усмивка" стана на 5 години

Петгодишният си юбилей празнува снощи димитровградската фондация “Подари усмивка”. В изложбената зала "Асен Краешников" от фондацията подредиха ретроспективна фото изложба, която показва реализираните до момента каузи в подкрепа на нуждаещи се хора от града и общината.

11 благотворителни базара през годините, ръчно изработени над 5 000 картички и сувенири, отчетоха рожденниците. И още- 6 000 лв. събрани от продажбата на сувенири и най-важното- 150 деца, които са останали в своите семейства с помощта на отдел "Закрила на детето" и фондацията, отчете председателят й Наталия Делчева.

3 благотворителни каузи обявиха снощи от "Подари усвимка", отново в помощ на нуждаещите се. 2 от тях бяха откупени веднага от гости на рождения ден.

По този начин 3 деца ще празнуват рождените си дни и ще получат подаръци в детски кът "Светулковци". Осигурена бе стипендията на зрелостник от местна гимназия в размер на 200 лв., която са му помогне в първия месец от следването му. За същото момче тази година бяха предназначени и средствата от великденските благотворителни базари.

Маргарита Димитрова бе отличена като най-големия дарител

Дарител осигури и третата от обявените за откупуване снощи каузи на "Подари усмивка" на стойност 150 лв.- летен лагер за дете от семейство в неравностойно положение. Остава още една стипендия в размер на 200 лв., която се надяваме също да успеем да осигурим, изрази надежда Наталия Делчева.

На церемонията за празника бяха отличени и най-големия доброволец на фондацията - Татяна Димитрова и най-големия дарител - г-жа Маргарита Димитрова. Благодарности получиха всички дарители и спомоществователи на "Подари усмивка". С грамоти бяха отличени социални заведения, училища, медии, които работят с "Подари усмивка" през годините. Не бяха пропуснати и градоначалникът Иво Димов и предишните кметове Стефан Димитров и Димитър Хаджииванов, с чиято подкрепа също са се осъществили много от каузите.

DImitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини