С изложби и ателиета отбелязват нощта на музеите в Димитровград

И Димитровград ще се включи в Европейската нощ на музеите, която се отбелязва този петък, 19 май, каза директорът на Историческия музей в града Елена Георгиева. Специална програма са подготвили музейните работници за димитровградчани.

Тя стартира в 19:00 часа и продължава до 24:00 часа. Началото ще постави Забавно-духовият оркестър със свои изпълнения. В 19:30 часа ще бъде открита гостуваща фотоизложба на Чешкия център в София. Тя представя лицата и гласовете на радио "Свободна Европа" в периода на студената война.

От 20:00 часа ще бъде открита друга изложба, тя е на Ентографски комплекс "Етъра" и се казва "Миналото оживява...".

Нощта на музеите продължава с концерти на Акустично джаз трио и група Sheffle. Половин час преди полунощ посетителите могат да се изяват пред микрофона със свои изпълнения.

В програмата са предвидени още прожекции на филми от фонда на музея и лекция, на тема "Астрономията- наука от древността". В лятната читалня на Градска библиотека ще има обособени три ателиета, поясни още Елена Георгиева. Те ще показват как се правят бижута,  изделия от козина и рисунки върху лице.

Димитровградчани ще могат да разгледат и постоянните екпозиции в музея. Те са свързани с бригадирското движение и находки от Извора на нимфите край Каснаково.

Дом-музей "П.Пенев" и Художествена галерия "П.Чурчулиев" няма да бъдат отворени в нощта на 19-ти май.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини