Димитровградските борци се върнаха с 14 медала от три турнира

С общо 14 медала се върнаха възпитаниците на СКБ Димитровград след участие в три турнира

Поредният си златен медал завоюва димитровградският борец Микяй Наим на турнир в турския град Истанбул, информираха от Спортен клуб по борба "Димитровград". Микяй е победил изключително силен противник в лицето на титуляр от турския национален отбор.В същото състезание друг димитровградски състезател- Димитър Иванов е трети, със само една загуба на тепиха.

Докато Микяй и Димитър бяха в Турция с треньора Салим Наим, друга група борци, водени от президента Георги Петров бяха на турнир в  Молдова. В град Тараклия се е провело 34-то издание на най-старият международен турнир по борба в бившата съветска република. Групата от шестима състезатели се е върнала от Молдова с пет отличия.

В кат. 29 кг. Стоян Георгиев спечели сребърен медал, стигайки на финал с изключително силен състезател. Най-малкият участник от димитровградчани- Никола Нейчев (кат. 35 кг.) е завоювал бронзов медал, похвалиха се още от клуба.

В по-голямата възрастова група отлично се е представил Иван Бадавров (кат.47кг.), който е стигнал до финал, но е отстъпил на своя съотборник Веселин Петров. Веселин от своя страна е успял да победи в една от най-силните категории, трупайки 5 победи. Най-ценна се е оказала тази срещу шампиона на Молдова.

Освен със  златния медал Веселин е бил награден и с втория специален индивидуален приз ”Воля за победа”, който се дава на най-изявеният чуждестранен състезател.
Много силно се бори и Мирослав Иванов / кат. 53 кг./, победи силни противници, а на финала загуби от шампиона на Молдова и остана със сребро.

Трета група димитровградски борци е участвала на турнира "Кръстев-Дермeнджиев" в гр. Ямбол. Там равносметката е два златни, още толкова сребърни и три бронзови медали.

Шампиони там станаха Георги Жисгов и Георги Иванов. Със сребърни медали се окичиха  Петър Тенев и Радко Бонев, а с бронзови останаха Димитър Тодоров, Делчо Нейчев и Боби Ников.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини