Предлагат нова схема за таксиметровите стоянки, връщат тези пред гарата

Нова схема за разположение на таксиметровите стоянки в Димитровград ще бъде разгледана на сесия на Общинския съвет след два дни. Ако общинарите я одобрят, тя ще отмени схемата, която бе приета на редовната априска сесия на ОбС, както и всички, приети до момента решения, свързани със стоянките.

Преди месец на няколко ключови места в града бяха премахнати стоянките заради въвеждането в експлоатация на новата автогара и с цел избягване на предпоставки за катастрофи. Това обаче предизвика недоволството на превозвачите. Най-много бяха протестите, че няма да има места за жълтите коли в района на ЖП гарата.

Новото предложение прави в докладна записка кметът Иво Димов. Градоначалникът предлага в "джоба" при изхода на Автогарата да има четири места за таксита. Още толкова стоянки да бъдат възстановени на бул."Благоев" №6 пред ЖП гарата. Други три коли ще могат да стоят на паркинга пред входа на самата гара, е записано в докладната.

"Връщат се" , според предложението и две места за таксита пред централния вход на болницата, както и три места пред сградата на бившето КБУ на бул."Благоев"№1.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини