Играчки скараха съветниците, те решиха да правят детски духов оркестър

Закупуването на детски играчки за малчучаните от градините се оказа спорна точка в дневния ред на димитровградските общинари.

В докладна, внесена от Катя Панева от "Да за Димитровград" се настоява по повод 1 юни Общинския съвет да закупи играчки и пособия, изключително необходими на детските заведения на територията на общината.

"Идеята е тези играчки да бъдат подарени на децата за деня на детето, като в това число попадат 64 групи", пояснява в докладната Панева. Тя настоява закупеното да бъде съобразено с възрастта и пола на децата.

Пръв по предложението се изказа съветникът от ГЕРБ Веселин Милев, според когото инициативата е похвална, но не би трабвяло да се реализира ден преди празника на детето.

Че децата имат нужда от закупуването на играчки по всяко време контрира Таня Делчева "Да за Димитровград" , която припомни, че в предишния мандат това се е случвало много по-често.

Кметът Иво Димов се намеси в спора, като подчерта, че утре децата от всички градини ще получат играчки, както и още ред изненади и подаръци. За това администрацията вече се е погрижила, поясни градоначалникът, като допълни, че след среща с директорите на градините е станало ясно, че те имат нужда от кофички и лопатки за пясъчниците.

Дебатите се концентрираха върху това, че решението за закупуването на играчките е принципно, а не непременно обвързано с 1 юни. Стигна се до там, че съветникът от ГЕРБ Веселин Милев бе обвинен от председателят на ОбС Стефан Димитров, че застава срещу децата.

В отговори Милев заяви, че дарява 1 000 лв. свои лични средства за закупуване на играчки, за да докаже, че няма нищо против димитровградските малчугани. Към него се присъедини колежката му от ГЕРБ Катя Генева, която също ще предостави 1 000 лв. за тази цел.

В крайна сметка 23-ма общинари гласуваха "за", един се въздържа, а 3-ма бяха против предложението на Панева.

В същия дух протекоха и дебатите за създаване на Детски духов оркестър. Предложението прави в докладна съветникът Калина Монева. Там спор предизвика факта, дали могат да бъдат използвани старите инструменти на забавно-духовия оркестър на Димитровград и кой ще обучава децата.

На градоначалника бяха възложени всички необходими действия по формирането на детската група. 19 от съветниците подкрепиха идеята, а 13 се въздържаха.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини