Меглена Кунева в Димитровград: Следващото управление трябва да накара законите да работят

В Димитровград Меглена Кунева бе придружавана от членове на ръководството на "България на гражданите"

Задачата на следващото управление на България ще бъде не да създава закони, а да ги направи работещи и приложими

Това заяви в Димитровград на среща с обществеността снощи лидерът на политическата форчация "България на гражданите" Меглена Кунева. Тя бе придружавана от бившия министър Даниел Вълчев, както и членовете на ръководството Иван Стамболов и Калин Томов.

Кунева бе категорична, че е крайно време държавата да бъде върната на обществото и хората да се включат активно с помощ и подкрепа, а не да чакат управляващите да решават всичко.

Бившият еврокомисар говори за по-голяма децентрализация на местната власт, както и за това, че е нужно по-широко усвояване на евро фондовете у нас. На срещата бе засегнат въпроса за Сребърния фонд, АЕЦ "Белене" и строителството на пътища у нас. Кунева бе категорична, че проектът "Белене" е непознат и без реален западен инвеститор, той не би могъл да се реализира.

27 000 фирми са закрити в България през последните 3 месеца, изнесоха от "България на гражданите". Пак според тяхната статистика, 49% от българските предприятия не са наели нова работна ръка в последните години. От формацията са на мнение, че само с работеща икономика и добър бизнес климат България може да достигне по-добро ниво на живот, близо до средноевропейското.

Даниел Вълчев подчерта, че "България на гражданите" е десен политически проект, защото това е формата за достигане на икономически ръст и увеличаване на работните места. "Време е да се направи нещо смислено, защото българската нация е най-бедната, най-болната и страна с най-голямо ниво на корупция", смята още бившият министър.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини