Наплив за Рембранд и Гоя в Димитровград

Наплив за световно известните и български картини имаше двес в двете зали на галерия "Петко Чурчулиев"

Историческа за Димитровград изложба бе открита днес по обяд в Градската галерия "Петко Чурчулиев". Тя носи заглавието "Другия музей" и представя картини, притежание на известни български колекционери.

За пръв път в Димитровград могат да се видят творби на ренесансовите художници Рембранд, Гоя, Кете Колвиц, Йожен Касиер.

Представени със свои творби са и българските класици Владимир Димитров-Майстора, Златю Бояджиев, Дечко Узунов, Сирак Скитник, Иван Милев, Давид Перец, Васил Стоилов, Генко Генков.

Исторически бе и напливът от желаещи да разгледат ценните картини, собственост на българските колекционери. Двете зали на галерията се оказаха тесни за представителите на обществения и културен живот, както и за гражданите, дошли на откриването.

Тук пристигнаха академик Светлин Русев, известният колекционер Боян Радев, както и шефът на Съюза на българските колекционери Валери Стефанов. Кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров също уважиха проявата.

Стана ясно че след София, в Димитровград е второто представяне на експозицията "Другия музей". Изложбата съдържа 54 произведения от 16 колекционери. Тя ще остане в димитровградската галерия две седмици при засилени мерки за сигурност.

Официалното откриване на изложбата
54 произведения на изкуството съдържа изложбата, тя ще остане в Димитровград две седмици

Една от картините на Рембранд, показани в Димитровград

Един от известните български колекционери Боян Радев бе в Димитровград днес

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини