Роди се теле с 6 крака. Преглед на регионалния печат

"Теле със 6 крака се роди във ферма"-водещо в "Хасковска Марица". Телето се е родило в симеоновградска ферма. Имало е 6 крайника, но единият е паднал още при раждането. 5-ят крак  обаче е с оформено копитце и нокът. Дълъг е близо 30 сантиметра.  Според ветеринарят д-р Исмаил Мустафов, стопанинът спешно трябва да потърси лекар, който да отстрани крачето, защото иначе ще бъде фатално за добичето. Мозъкът не е пригоден да координира 5 крака. Майката на многокракото теле е една от 40-те крави на фермера. Никой няма представа как се е получила тази аномалия, защото скоро на животните не са били правени генетични тестове. Случва се при животните и хората, смята д-р Мустафов.

"Хасково се побратимява с два камерунски града". На гости в хасковското кметство пристигна камерунска делегация с представители  на градовете Дуала и Мароа.  Представителите бяха повече от колоритни-наред с кметове на населени места, бяха дошли и двама крале. Това са нещо като племенни и духовни лидери на етническите общности които населяват тези места. В Камерун съжителстват 280 етноса.

"Симеоновград събира 550 000 лв за тръби". Толкова са необходими за да се оправи ВиК-то под разбитите градски улици и те да бъдат асфалтирани. Сред улиците е и прословутата "Съединение", известна още като пътя-убиец. Там, на връх Велеикден миналата година, пиян водач изтърва колата си и уби 6 деца. Проектът за оправянето на улицата бил готов, можело да се започне ремонтът още от 15 т.м. Парите обаче още не достигат.

"С 20 % са паднали продажбите на строителни материали" на стр.2. Заради кризата, хората дори не правят освежаване на жилището си. Купува се само при свръх необходимост и то най-евтиното.

По интересното е, че въпреки свитото търсене, цените не са паднали дори със стотинка. Това е типично български феномен-при голямо търсене цената скача, при малко -не намалява. Българският търговец се страхува от намаляне на цените като дявола от тамян.

"Делото БИЛЛА пред финал"-водещо на 3-та стр. Днес трябва да завърши делото БИЛЛА по което подсъдим е градоначалникът Георги Иванов. Според прокуратурата той е нанесъл умишлена щета на общината в размер на 113 хил лв. За подобно деяние се предвижда дори затвор. Процесът бе пред финал миналата година, но бе рестартиран след като почина съдията по делото Росен Русев.

Казусът БИЛЛА се получи заради невърната навреме сума от общината на веригата БИЛЛА. Заради това фирмата блокира сметките на общината и накрая си получи парите  плюс 350 хил лв лихва, платени от  бюджета. В което се състои въпросната щета.

"Търсят член за бутовете на Осман" водещо в "Новинар юг". Законодателството било безсилно срещу търговец продаващ месо на открито в кв. Република. Нямало член по който да го осъдят, признават от Агенцията по храните, които се задоволяват да пишат глоби. Глобите са вече 5, но от тях не е платена нито една.  Оказва се, че нормативната база не предвижда нищо за търговец без разрешително и без регистрация. Такъв просто не би трябвало да съществува. Нещо подобно се бе случило преди няколко години и с нелегалните таксита. Нормалните таксита могат да бъдат глобени за невключен касов апарат, неизправност,  липса на разрешителни и документи. Когато обаче нямаш касов апарат и разрешителни-на практика не си нарушил нищо.

Изводът е, че българина не играе по правилата. Просто защото и държавата не играе по правилата и заобикаля собствените си закони, когато са в угода на някой от нейните управляващи.

"Прокурор поиска рестарт на лозенското убийство". През април миналата година, в дома си в с. Лозен жестоко бе пребит и умъртвен 52 год Здравко Тошев. Хасковският окръжен съд осъди убиеца по съкратената процедура-на 12 г и 4 месеца затвор. Осъдени бяха още трима негови участници. От пловдивската апелативна прокуратура обаче настояват че имало процесуални нарушения и искат делото да се върне за ново разглеждане и нова присъда.

Съдилищата си осигуряват допълнителна заетост и някъде измежду нея, забравят основната си мисия- да въздават правосъдие.

"Хасковската Хирургия заработи колкото една болница през май" на стр. 4-та. Приходите на хасковското хирургично отделение само за месец май са 179 хиляди лева, колкото на една общинска болница в региона, хвали се изп. директор на МБАЛ Хасково д-р Славчо Близнаков. Месец май е рекорден по приходи за болница-над 1 млн лева. Дълговете на заведението остават 5.5 млн лева, но поне не се трупат нови задължения и се плаща на доставчиците на лекарства.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини