Вдигат 35-метрово знаме на Ямача. Преглед на регионалния печат

"Вдигат 35-метров пилон на Ямача"-чело на "Новинар юг". На пилона ще бъде закачено националното знаме с размери 8 на 5 метра. То ще се извисява над намиращите се в съседство камбанария и Богородица. Ще има електронна система за вдигане и сваляне. Всички разходи ще струват на общината под 10 хиляди лева. Ако това стане факт, Хасково ще бъде първия град в България с подобна патриотична акция.

В статията не е посочена причината за този изблик на патриотизъм.

"Билетът за тролея става 80 ст. от есента". Това анонсира шефът на тролеите Гюнай Юсуф. Причината за скока е в поскъпването на тока. Прави се паралел между цените в Пазарджик, където е 1 лв и Стара Загора -80 ст с тенденция за левче.

"Хвърлят 165 рейнджъри при 50 градуса в Кабул". Хасковската рота за Афганистан заминава на мисия следващия месец. Вчера бе проведено тактическо учение по обезвреждане на терористи в градски условия, макар акцията да бе в гората край "Сивата вода". В състава на ротата има 8 жени. За някои от рейнджърите това е 4-та мисия зад граница.

"24 годишен със СПИН" Мъжът е бил официално потвърден през май. Всички новозаболели от СПИН хасковлии са мъже, като 3 от 4-те последни случая са на 24 годишни.

"Съдът: Кметът Иванов невинен по делото БИЛЛА". Кметът бе оправдан по сагата БИЛЛА след три години ходене по съдилищата. Той бе обвинен, че е нанесал щета на общината от натрупани 113 хил лв лихви по невърнати пари на веригата БИЛЛА. Явно тази щета не съществува. Прокурорът Петър Мидов поиска 3 години условно за градоначалника. Сега ще обжалва на по-горна инстанция.

"Майка поиска 100 бона за убития си син". През миналата година зверски бе пребит и умъртвен 40 годишния Митко Христов от Сираково. Той намерил лобното си място в с.Тракиец от ръцете на авера си Гюрсел. Последният го убил и после го хвърлил в тръстиките на близкия язовир. Вчера делото срещу убиеца започна.

"Искам Испания да стане европейски шампион". думите са на звездата от камерунският отбор на Роже Мила, Сирил Маканаки. Начело с тия двамата, Камерун записа най-големите си успехи-шампион на Африка и 1/4 финал на световното в Италия през 1990-та година.

Маканаки разбира от футбол и явно за това си харесва Испания. И Пеле разбира от футбол, но никога не познава в прогнозите си.

"Рейнджъри обезвреждат бомба в сграда на Кенана"-чело на "Хасковска Марица". Кабулската рота на хасковския гарнизон направи впечатляващо занятие. Реалистичността на учението бе подсилена от стрелба с картечници и употреба на бронирани бойни машини. Остава се с впечатление, че имаме отлично подготвени бойци за мисия зад граница. Поне Хасково има-местните войници формират вече 8-ма задгранична мисия.

"Тръгват хайки за пушачи по баровете". Никотиновата полиция на РЗИ ще бъде придружена от истинска полиция в проверките си по заведенията. Така че номерът да не си представиш личната карта, щото здравните нямат право да оперират с лични данни, просто няма да върви. Хората на д-р Иван Александров ще почнат поетапни проверки и в дискотеките, макар този нощен труд първоначално да не бе планиран.

"Кон прегази 2 годишно дете в Харманли". Каруцар изтървал контрола над добичето което ударило оставено без надзор 2 годишно дете. Слава богу, детенцето е без опасност за живота. Каруцарят обаче избягал от местопроизшествието и сега се издирва.

"След 3 години: Георги Иванаов оправдан по делото БИЛЛА". Градоначалникът бил "удовлетворен". Прокурорът ще обжалва.

"Иван Ванчев остава окръжен прокурор с по-ниска заплата". Висшият съдебен съвет възстанови Иван Ванчев на поста, макар да му оряза с 10% заплатата. Главният прокурор Борис Велчев обаче искаше той да бъде уволнен заради накърняване на престижа на съдебната власт. В края на миналата година гръмна скандал, след като се оказа, че Ванчев наел детектив да подслушва близката си съдийка Миглена Тянкова. Покрай нея, подслушал и много висши магистрати.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини