Шотландец от Книжовник ще съди Хасково за дупките по пътя

Пътят през Книжовник в по добрата му част

Британският гражданин Мартин Смит се обърна към редакцията на Haskovo.net за да се оплаче официално от състоянието на пътя за и в село Книжовник, община Хасково. Мартин е женен за „местна дама“ от Стамболово и редовно пътува през Книжовник за да се прибере в дома си. Човекът прекосил цяла Европа, от Шотландия до България, и никъде не видял по-лош път от този. Нещо повече. В кратерите по улиците на Книжовник, се повредил новичкият автомобил на Смит. Ако се докаже, че причината за повредата е в дупките по пътя, британецът ще поиска от община Хасково да възстанови щетите по автомобила му, в съответствие с европейското законодателство. Като уважаващ местните институции човек, Смитг изпратил оплакването си първо до община Хасково в писмо от 01.06. До момента/ 08.06/ няма никакъв отговор. Тогава видял статията в Haskovo.net “Вълчи Капани по пътя за Книжовник“ от 05.06 и препратил писмото до медията ни. В кореспонденция до редакцията, съпругата му Анета Йотова-Смит изразява надежда че ще поддържаме темата отворена, защото потърпевши от разбитият път са стотици граждани и институциите трябва да вземат мерки. Семейството любезно предоставя снимки, направени лично от тях, за да илюстрират състоянието на пътя.

За хиляди пътуващи по направлението, фотосите не показват нещо ново. За останалите, включително и чужденците, това ще е едно от лицата на община Хасково за пред света. От власт имащите зависи, дали това ще е единственото лице на Хасково, което чужденците ще познават.

Публикуваме без съкращение писмото на Мартин Смит. В редакцията се пази и оригиналът на английски език.

До Кмета на Хасково

 

Уважаеми г-н Георги Иванов,

 

Казвам се Мартин Смит, роден съм във Великобритания, а последните 14 години съм живял в Шотландия. Редовно съм посещавал Хасково през последите 5 години, като по това време срещнах и се ожених за местна дама с която купихме къща в Стамболово, където живеем понастоящем. Моята съпруга продължава да работи в Хасково и аз пътувам, за да я вземам от работа всеки ден.

 

Като цяло ми харесва да живея тук, харесват ми хората, климата и спокойния начин на живот.

Съжалявам, че трябва да продължа това писмо в по-негативна насока, като ви пиша за да изразя оплакване относно състоянието на пътя преминаващ през село Книжовник. Пристигнах с кола от Шотландия, през Европа до тук на 01. април тази година и никъде не срещнах път в такова лошо състояние. Състоянието му вероятно се влошава още повече от големия брой огромни камиони, които редовно преминават през селото.

 

Пътят е почти непроходим на места и опасен за маневриране, особено след дъжд, когато дупките са пълни с вода и е невъзможно да се определи дълбочината им.

Отгоре на всичко това, похарчих голяма сума пари да подготвя колата си за пътешествието до Стамболово от Обединеното Кралство, включително нови гуми и пълно обслужване. Колата ми не е стара – на 30000 мили, но след като се преместих тук се появи чукащ шум в предния край на колата и сега вече колата дърпа на дясно, което налага преглед в местен гараж.

Ако стане ясно, че някаква повреда се е появила в предната част на колата ми, в резултат на дупките, ще потърся от община Хасково да възстанови разходите по поправката, както е редно според Европейското законодателство – отговорността е на местната община да поддържа пътищата в добро състояние.

 

Моля, приемете това като официално оплакване и ме уведомете за намеренията си.

 

Искрено ваш,

 

Мартин Смит

Стамболово

 

Копие до: Зорка Даскалова, Кмет на Книжовник

 

01.06.2012

пътят на излизане от Книжовник/сн. Мартин Смит/

Последните три дупки са по протежение да 10-на метра
Това се води асфалтиран път
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини