Алековци направиха огромна карта на света

Карта на света направиха в димитровградското ОУ"Алеко Константинов". Идеята е на Бренда Раш, която води часовете по СИП по английски език и е доброволец в Корпуса на мира.

Именно от там датира идеята за направата на подобни карти, като доброволците на организацията помагат на деца от целия свят да се включат в инициативата.

В Димитровград в направата взеха участие алековци от 3 и 4 клас, които научиха интересни неща за САЩ и България и за техните взаимоотношения.

Бренда Раш сподели, че обикновено такива карти се изработват от по-големи ученици, затова тази в ОУ "Алеко Константинов" е била предизвикателство. Първо, децата е трябвало да се научат как се прави карта с по-голям мащаб и да работят с графики и пренасят очертания.

"После ние правихме уголемени копия на части от картата на света. След това нарисувахме картата на света на части на 18 листа. После боядисахме стената синя, разграфихме я на малки квадратчета и пренесохме картата на стената. Последва най- забавната част - оцветяването на отделните страни с различен цвят. Накрая страните бяха номерирани по континенти,  а техните имена дадени в легенда", разказа още американката. Според нея децата са свършили чудесна работа и имат една страхотна карта на света.

Доброволката е убедена, че този проект е полезен, защото увеличава географските познания на ученицитеп и може да се използва да много дискусии.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини