ПИМ превзема американския пазар с 3 млн лева

Шефът Димитър Назъров награждава главния редактор на Фактор Христо Цветков

Хасковските машиностроители от ПИМ вкарват 3 млн лева в инвестиция за мащабно разширяване на производството за да завладеят задокеанските пазари. И сега 85 процента от продукцията на хасковската фирма е ориентирана зад граница, но отскоро изнасят за Щатите, похвалиха се оттам. Изпълнява се трета поръчка за фирми от Ню йорк, една от които дори повторила заявката си. Американците внасят висококачествени съдове за винопроизводството.

Подобни съдове се изнасят със засилващо се темпо за Румъния, Украйна и Русия, които мащабно разширяват винопроизводството си. Отскоро, се отваря и нов пазар в Молдова. За да поемат новите поръчки, ПИМ правят огромно хале, което наведнъж може да приюти 150 работници и оборудване за непрекъснат поточен цикъл на производство. Към настоящият момент, производствени мощности са разпилени в няколко малки и стари халета.

Инвестицията ще доведе и разкриване на 50 нови работни места. Към настоящият момент, ПИМ дава хляб на 280 души от Хасково и Маджарово. Това е една от малкото хасковски фирми, които успешно избягват кризата. Дори и сега, във фирмата продължават да се раздават коледни и великденски бонуси, както и подаръци за децата на служителите на техните рождени дни.

Днес ПИМ отпразнува 5 години от създаването си на вестника си „Фактор“. На колегите юбиляри-честито. За останалите от ПИМ-наслука и успех.

Г.Христов

ПИМ изгражда ново производствено хале
Фирмата е специализирана в производството на машини за хранително вкусовата промишленост

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини