Нашествието на гръцката кайсия

Кайсиите се оказаха по джоба дори и на пенсионерите

Слаба реколта от кайсии очакват българските стопани на овощни градини. Заради пороищата и студеното време, много кайсиевите дръвчета не са дали цвят. Разбира се има и добре развили се дървета, но реколтата закъснява. Българска кайсия по пазарите няма. За сметка на това има много гръцка. Огромно количество внос от южната ни съседка залива пазарите в хасковско. Минимум десетина маси предлагат кайсии. Плодовете са изключително вкусни и имат великолепен търговски вид. Вървят от 1.30 до 2.30 /не видяхме нито по-скъпи нито по–евтини/. Търговията вървеше интензивно. И няма как иначе-кайсията се оказа по евтина от всичко българско-череши, ягоди, че дори и домати, които отново бележат ръст над 2 лв за кило.

Кайсиите се оказаха по джоба дори на пенсионерите. Все пак драма имаше-плодовата салата някак си не върви за мачове и макар и с въздишка, дядовците подминаваха към доматените щандове.

Очаква се цената на вносната кайсия да падне още, след като и българската продукция излезе на пазара. Прогнозата е, че тя ще бъде значително по-скъпа.

Г.Христов

Супер са на вид и на вкус
Гръцките кайсии се продават сами. Българските череши трябва да ги предлагат
Домакиня осигури десертът в къщи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини