Историята като бизнес: Овчаров

Професор Овчаров е народен човек

Един исторически факт трябва да бъде потвърден от три независими източника. Необходимо е поне едно писмено доказателство. Поне едно мнение на независим/ от страна, която няма интерес в региона/ учен.

Подобни неща са тромави и излишни за българският Индиана Джоунс проф. Николай Овчаров. Днес той направи поредната си крачка в превръщането на историята в бизнес. Сенационни разкрития за историческата връзка между турски и български гранични региони бяха направени в НТС в Хасково. 

Овчаров участва в българо-турски трансграничен проект "Открий историята без граници" провеждащ се в Хасково.Форумът е организиран от Сдружение на малкия и среден бизнес и Агенцията за европейска интеграция.Партньор от турска страна е община Узункьопрю. Целта е да се превърне историята в бизнес.

За целта има проекти. Един от тях е двудневен българо-турски форум, който да разглежда общото културно-историческо наследство на двете страни. Това, че едното историческо наследство оперира с 1 300 години, а другото-с два пъти по-малко, при това открадното от завоюваните земи, не охлажда ентусиазма на новите еничари.

Чакаме следващият проект с европейски пари, за историческите дестинации между България и Турция, макар такива да не са съществували преди завоевателните на Мурад 1.

650 години по-късно-има историци. Български.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини