Изневери и скандали направили кроткия Благо убиец. Преглед на регионалния печат

Изневери и скандали направили кроткия Благо убиец, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е на цялата 5 страница. Историята е на 48-годишния Благо Ставрев от Любимец, който убил жена си Дарина и хвърлил трупа й в кладенец. Тялото на жената престояло в бунара цели 2 години. Пред съда Благо разказал версията си, потвърдена от свидетели.

Хасковска фирма оборудва винарна в Йордания, водещо заглавие на първа страница във вестника. Става дума за фирма ПИМ, която строи нов производствен цех.

Започва ремонт на ГКПП Капитан Андреево, друг акцент от 1-ва. Цялостната реконструкция на пункта започва през юли.

Дават 85 572 лв. за засегнати от магистралата имоти, чело на 2-ра. Обезщетенията за парцелите, попадащи в трасето на аутобана, ще се изплащат от областната администрация, парите са от пътната агенция.

Набират средства за параклис в Симеоновград, друго заглавие от 2-ра. Храмът ще е в памет на загиналите миналата година шестима младежи.

Митничарите от Свиленград на поправителен след 3 месеца, водещо на 3-та. Митницата няма да се закрива, информацията е от областния управител Ирена Узунова, а решението на финансовия министър Симеон Дянков. В продължение на 90 дни служителите на пункта щели да бъдат подложени на интензивно обучение, след което ще решават нов тест за лоялност.

Горя джип в Харманли, друг акцент от 3-та. Става дума за опела на Антон Руменов – Айката.

Глухите камъни „проговарят” с европари, темата на 4 страница. Обектът ще се превърне в туристическа атракция с европейски средства, допълнени с пари от бюджета. Това станало ясно на семинара в неделя „Открий историята без граници”, на която присъства и българския Индиана Джоунс – проф. Николай Овчаров.

Уникална реконструкция в „Неохим” пести милиони евро, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е развита на цялата 6 страница.

40 на опашка за кардиолог при 30 градуса, челно заглавие на първа страница. Става дума за вчерашния безплатен преглед от трима столични лекари-кардиолози.

Цветният базар тръгва с 9 фирми, продължава с 90, заглавие от 2-ра. За базара миналата седмица в Хасково, който ще се превърне в традиционен.

До последно продават билети за Народния, водещо заглавие на страницата. Започващите днес театрални празници се откриват със спектакъла на Народния театър „Крадецът на праскови”. Предвидени са две представления – от 18 и от 20.30 часа.

Митницата в Свиленград остава, чело на 3-та. Темата е амнистията за митничарите и започващата мащабна реконструкция на пункта.

Дострояват къщите в Бисер с пари от бюджета, чело на 4-та. Сумите от даренията се оказали недостатъчни, ще се допълват със средства от бюджета.

„Хасково-2” почва акция „Пари”, водещо на спортната страница. Около 150 000 лева са необходими на отбора за участие в Югоизточната „В” група. Тимът влезе в най-горната аматьорска група след победа над „Евроколеж” в Брестник в петък.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини