В Баркод представят книга, вдъхновена от йога мастер

Писателката Михаела Петрова

Михаела Петрова ще представи новата си книга „Агент на нищото“ в клуб „Баркод“ утре вечер от 19.00 часа. Талантливата писателка я пише, провокирана от разговорите си с популярния в София йога мастер Пракаш Белвал.

„В битка за обречена любов и в борба с изначалните женски инстинкти, Мия (главната героиня) трябва да открие себе си и онова, което би я направило вътрешно устойчива. Възможно ли е въобще ти да повлияеш на външния свят, когато си съсредоточен във вътрешния? Онова прословуто източно „приемане”, не означава ли, че си „капитулирал”, преведено на западен език?".

"Михаела разказва за сблъсъка на жестоката до цинизъм реалност на взаимоотношенията и най-възвишените ни чувства. Това, което се случва на тъмно между половете е осветено от нейната искреност и прямота. Посланието е: „ Аз съм такава – ти гониш!” И, като се обърнеш назад... няма никой. ... Когато променяме нещо, се впускаме в процеса, без да сме сигурни какво ще се случи. Това е изпитание за смелостта ни да го заслужим – всеки своето." - това усети до 60-та страница моя близка приятелка, пише в една анотацията.

„Това не е книга, това е ситуация, в която рано или късно всеки се озовава - на 25г., на 35г, на 50г. Наричайте го както искате - криза на критическата, криза след развода,или раздялата, криза че си намерил човек, с който можеш да изживееш дните си.” , каза в едно представяне Николета Хорвин.

Михаела Петрова го нарича онзи момент, в който знаеш всички стратегии в отношенията, знаеш как да задържиш един човек за довечера, за една година, за цял живот, имаш всичко, което мислиш, че си искал- работа деца, къща....но започваш да се питаш "И сега какво?".

Михаела Петрова е журналист и писател. Името й става популярно с текстовете й за взаимоотношения и сексуална култура. Пише в женски и Lifestyle списания – EVA, „Егоист” и за „Жената днес”. Тя е един от първите журналисти, които поемат предизвикателството да пишат по тези теми от първо лице.

Работила е Българска национална телевизия, радио „Експрес”, в. „Новинар” предимно като културен репортер и сценарист на развлекателни предавания. Има опит и в издателската дейност като консултант на някои от проектите на издателствата „Парадокс”, „Изток-Запад”, „Бард”. Тя е един от съмишлениците на социалния проект Sexwell .

Първата книга на Михаела Петрова излиза със заглавие „Секс, любов и други глаголи”.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини