Близнаков спеши трима шефове на отделения да лекуват в селата

Д-р Близнаков изпрати хасковските лекари към селата

Директорът на хасковската МБАЛ д-р Славчо Близнаков спеши началниците на три отделения да лекуват по селата, безплатно. Заедно с екипи и апаратура, в кожата на „доФтора“ днес влязоха началникът на Кардиологията д-р Александра Милева, шефът на Нервно д-р Георги Шуманов и шефът на Очно д-р Георги Вълчев. 

„Дофторите“ навремето са били белите престилки по селата, които са имали ляк за всички болести. Докторите от МБАЛ днес лекуваха в димитровградското село Радиево. Към изброените отделения се присъедини и лекар от УНГ-д-р Сами. Началникът на Ушно д-р Ангел Недев не можеше да дойде, понеже се възстановява от операция извършена от колегата му от София д-р Асен Меджидиев. 

Това са 5-тите изнесени прегледи организирани от МБАЛ из по-малките населени места от областта. Подобно на предишните, и тези се радваха на огромен интерес. 120 жители на Радиево и на съседните села днес дойдоха на преглед. По традиция, най-натоварено бе пред кардиологичния и неврологичен кабинети, а най-забатачените, понякога и с години проблеми бяха откривани от очните и ушните. При заболяванията на тези органи, българинът обикновено чака докато положението не стане абсолютно нетърпимо.

Г. Христов

Там ги чакаха като манна небесна
Д-р Александра Милева водеше в радиево екип кардиолози
И д-р Шуманов потегли на село
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини