РДНСК замрази трибуната на мотопистата. 30-годишен взе тапия за средно от Караманци. Преглед на регионалния печат

РДНСК замрази трибуната на мотопистата, пише във водещо заглавие на първа страница „Новинар юг”. Заповедта на строителния контрол е изпратена в общината, а причината за издаването й е, че не са влезли в сила строителни книжа. От общината ще обжалват.

По темата вестникът има и втора дописка със заглавие „Темида се произнася за мотопистата до месец”. Става дума за вчерашното заседание в районния съд, на което се обсъжда законността на двете връзки към пистата. Магистратите ще се произнесат до месец. Но пък мотокросът е насрочен за 7 и 8 юли, тоест, след по-малко от месец. Така че по всяка вероятност състезанието ще има миналогодишната организация на движението – през обходния черен път от кръговото на Кърджалийска.

Границата с 4 пълни шестици от матурите, акцент от 2-ра. Дарина Кръстева от Ивайловград и Георги Демирев от Свиленград могат да се похвалят с пълни шестици и от двете матури.

Министерска грешка с двойки посрами Хасково, водещото заглавие на 2 страница. Повод за материла е вчерашна публикация в „приятелски вестник”, както изданието нарича „Хасковска Марица.” Според вчерашната публикация на първа страница в „Марица” две трети от двойките за седмокласниците по български език за цялата страна се падат на ученици от региона. В страната имало общо 581 слаби оценки, в хасковско те били 385. Данните за страната били изнесени от заместник министъра Милена Дамянова, но тя не дала конкретни цифри за отделните региони. В такъв случай не става ясно откъде всъщност идва „министерската грешка”.

От дописката в ”Новинар юг” така и не става ясно откъде всъщност идва тази „грешка”. Но със сигурност двойките по БЕЛ в страната няма как да са само 581. Обикновено са два, до три пъти повече и е наистина невероятно тази година седмокласниците изведнъж да са изучили родния език.

Разследват фелдшер за 300 прехвърлени пациенти, челен материал на 3-та. Разследваният е Въчко Гогов от Орлово.

СДС Хасково номинира Румен Христов за шеф, акцент от 4-та.

Регионът с 4 отбора във „В” група от есента, водещо на спортната страница. Това са „Хасково-2”, „Хеброс”, „Свиленград” и „Димитровград”.

Трудно е да си крал, казва в интервю за вестника на 7 страница Есака Екуала от Камерун. Зорът на краля идвал оттам, че трябвало да изслушва всеки, дошъл при него с проблем.

30-годишен взе тапия за средно от Караманци, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Заедно с него изкласил и 29-годишен мъж. Темата е водеща на 2-ра.

Синята зона расте, захапа и паркинга до „Марса”, челен материал на първа страница. Става дума за предложението на кмета за включване на нови територии към платеното паркиране в Хасково.

До месец съдът решава делото за мотопистата, водещо на 3-та.

99% от пожарите лумват заради човешка небрежност, темата на 4 страница.

Започва ремонт на Ямача, акцент от спортната страница. Той ще включва реанимиране на зеления терен, освежаване на съблекалните и ще се прави от „Екопрогрес”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини