Езиковата гимназия в Димитровград: Успехът ни на матурите е закономерен

Директорът Красимир Кръстев коментира днес най-високите резултати от матурите, постигнати от гимназистите

Отличните резултати от представянето на димитровградската езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" не са случаен успех, а устойчивост и резултат от упоритата работа на учениците и учителите.

Това заяви директорът на гимназията Красимир Кръстев, коментирайки факта, че възпитаниците на димитровградското школо са с най-висок среден успех на тазгодишните матури.

Припомняме, че резултатите от изпитите на дванайстокласниците от областта изнесе вчера Регионалния инспекторат по образованието в Хасково.

Както вече стана ясно, 5.19 е средната оценка на зрелостниците на Езиковата по Български език и литература.

5.45 е оценката по английски език, като там са се явили най-голям брой ученици. Оценките по другите предмети също са над 5, но изпит са положили малко дванайскокласници.

Директорът на гимназията е направил и сравнение на входящото ново на завършилите тази година зрелостници. Те са влезнали в Езиковата гимназия с минимален бал от 23.85, което е средна оценка Добър 4.

След 5 години обучение, младите хора излизат със среден успер 5,19, което е радващо и говори за реално поставяни оценки в училище, каза още Красимир Кръстев. Той подчерта, че всички 73-ма дванайстокласници са се явили успешно на матурите и се дипломират. Този успех ни задължава още повече да работим, убеден е директорът.

Преподавателите по български и английски език Бистра Жекова и Хилда Мартинова

Преподавателят по бълг.език и литература Бистра Жекова задочно благодари на министерството на образованието, че е направило решителна крачка държавните зрелостни изпити да се провеждат  в условия, при които учениците да разкрият своите знания. Така, според Жекова всякакви външни влияния са се ограничили, а богоровци са успели да излезнат напред. "Нашата цел е работейки ден след ден, педагозите да помогнат на децата да натрупат истински трайни знания", каза още преподавателката.

Горда с постигнатите от зрелостниците резултати по английски език е и Хилда Мартинова. 56% от общо 50-те явили се на матура по английски език ученици имат отлична оценка. Тя благодари на всички ученици, които са положили много усилия в подготовката. "Език се учи единствено и само в Езикова гимназия и това не е реклама, а факт", убедени са още преподавателите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини