Вазовци в информационния център на ЕС

Учениците от клуб „Приятели на Европа” от ПМГ „Иван Вазов” посетиха Информационния център на ЕС в София. Инициативата бе част от дейностите по проект УСПЕХ, информираха от ръководството на училището.

Директорът на Информационния център Мария Герганова запозна младите хора с функциите на Информационния център, като подчерта ролята на Представителството на Европейската комисия в България не само за осъществяване на нейния пряк контакт с политиците, но и с гражданите на страната.

Отделено бе доста време за представяне на множеството младежки програми и инициативи на Европейския съюз, като вниманието на учениците бе насочено към възможността за изграждане на собственото им европейско портфолио, свързано с документите на Youthpass и Europass - предоставящи възможността техните знания, умения, квалификации и опит да бъдат ясно и лесно разбираеми в Европа.

По време на срещата бяха коментирани и европейските портали за професионална мобилност и за законодателството на ЕС. Вазовци получиха и различни информационни и рекламни материали за Европейския парламент и Европейската комисия.

При посещението в центъра директорът на гимназията Илияна Славова и ръководителят на клуба Тодор Тодоров разказаха за богатия опит на ПМГ в разработката на различни европейски проекти.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини